Friday, July 24, 2009

Sehari di Port Dickson

Assalamualaikum Wbt...

Hari rabu, 22 Julai, kami bertolak hampir jam 10 pagi walaupun dalam perancangan adalah 8.30 pagi. Biasalah, janji melayu. Perjalanan ke Port Dikcson mengambil masa lebih kurang 1 jam. Tiada apa yang perlu dihiraukan semasa perjalanan, melalui lebuhraya yang dikelilingi oleh hutan batu dan juga hutan sawit sedikitpun tidak mengujakan.

Perancangan aktiviti pada hari tersebut adalah seperti barbeku, mandi pantai, naik banana boat, sukaneka. Memang seronok sekali aktiviti kelas aku semester ini. Semenjak banyak duit ni, memang gah la aktiviti kelas.

Ada beberapa pengalaman pahit aku di PD ni

  1. Spek mata aku jatuh dalam laut (padan muka, memang gatal nak pakai sangat). Nilah padahnya kalu terlupa nak pakai contac lense.
  2. Pergi PD dalam keadaan selesema dan sakit tekak. Memang sedikit perit. Namun ku gagahkan jua.
  3. Balik dari PD, aku dapat demam. Campur dengan selesema dan sakit tekak, memang tiga serangkai.
  4. Hehehe, yang ni salah sendiri, gi berjalan assignment tak siap lagi. Agak terjejas keseronokannya kerana sesekali terlintas difikiran macam mana nak siapkan assignment ni.

8 comments:

SCHAKEYRA said...

Hehehhe.. citer r yang best part nyer..

adyri said...

ape ya ko expect untuk rase best bila g riadah? cb bgtau kat aku? Masing2 pny ctrsa y berbeza. Aku? hmmm, ssh utk dterangkn.

Semanis Garam said...

hahahaa.. kesiannya spek ko jatuh... kena la beli baru, takpe.. dah expired tak spek ko tuh? apa pun, take care of ur health ya.. runsing la sbb skrg ni kat mana2 H1N1...

adyri said...

ye agak kesian, tp itu hari tu la. skrg dah berganti spek tu tanpa apa2 bayaran. Best x? sbb sebelum spek tu jatuh aku g complain pasal spek tu, ada masalah. So die bg tukar frame ngan kanta skali. Untung x?

Hari ni aku g tuntut n aku ckp kat die spek aku hilang. lps tu die ckp die tpakse bt report n then bg camtu je spek baru tu. Tanpa bayaran ap2 langsung. Best kan?

ChekguSekolah said...

ciannya dia..
dah makan ubat lom nie?

adyri said...

alhamdulillah, sihat dah sekarang ni. cuma selesema tu ad la skit2 lg

SCHAKEYRA said...

wahahaha.. masih lum sihat sepenohnya.. dah tu bz jer memandang... bangga la mak ko ade anak cam ko, alhamdulillah...

hahahaha... spatutnya riadah heard so exciting tmbh2 pd... but i iunderstand that it happen at the wrong time... lalalala~~ thumbs up pd ko yg berjaya memaksa diri...

adyri said...

ok la g PD aritu, no problems.